Zjednodušená pravidla pro děti

V rámci hry s dětmi došlo k dalšímu zjednodušení pravidel. Vojáci za tah mohou buď pouze jít, nebo střílet. Ujdou domluvenou vzdálenost (délka provázku), dostřel je po celé místnosti. Zásahy od jednoho vojáka 1K (1-dnou kostkou) 4,5,6 na celou postavu.

Za tah je možno popojít všemi vojáky, střílet jde pouze šesti. Počet výstřelů se se deklaruje odloženými hracími kuličkami, které má hráš spolu s kostkami k dispozici na začátku jeho tahu.

Do hry přibily těžké zbraně - kulomety a raketomety. Při střelbě automatickými zbraněmi se hází 6K (6-ti kostkami), zásahy stejně jako při střelbě jednotlivkami 4,5,6, na celou postavu. Raketomet střílí 1K a na zásah háže 6 na celý objekt nebo skupinu. Při střelbě na živou sílu po zásahu háže na počet zabitých 1K (1-6), při střelbě na techniku na počet opravných bodů.

Do hry přibyly rovněž vozidla - auta, tanky, lodě, vlaky, letecká a stavební technika. Vozidla se mohou pohybovat po celé místnosti, ovšem pouze "jedním pohybem" tzn. popojetím z místa A na místo B. Vlaky pro svůj pohyb potřebují koleje. Nakládání a nastupování ( nebo výstavba 1ks kolejí jedním kusem stavební techniky) jsou dalším pohybem vyžadujícím další tah. Tanky střílí stejně jako raketomet, pro zásah mají 5,6. Po zásahu se hází 1K (1-6) na počet zabitých (živá síla) nebo počet opravných bodů  (technika). Při zásahu techniky se zasažená technika označí příslušným počtem "opravných bodů"= vajíček Kinder (1-6) ve kterých může být na papírku napsáno přesnější poškození, případně zničení vozidla výbuchem. Pokud hráč ve svém tahu zajistí přítomnost opraváře u vraku, odebere v každém svém tahu 1 opravný bod. Po odebrání všech opravných bodů je technika znovu schopná provozu.

Letectvo bombarduje 1K. Pro zásah potřebuje 5,6, následně se háže na počet zabitých nebo počet opravných bodů. Neobrněná technika při 6-ti opravných bodech exploduje.

Pro střelbu na letící techniku lze využít jak 

  • lehké pěchotní zbraně (3x 6tka pro zásah jednoho bodu - pilota, motoru apod.  na vozidle za tah, následně se hází na počet opravných bodů)
  • těžké zbraně (střelba dle těžké zhraně 1K - 1x 6tka nebo 1x 5,6 pro zásah - pilota, motoru apod.  na vozidle za tah, následně se hází na počet opravných bodů)

Střelba na pilota je možná pouze u neobrněných vozidel - letadel